lördag 9 oktober 2010

PK-ivrig feminism i värsta form

Radikalfeministiska fjanten Gudrun Schyman och hennes manshatarparti Feministiskt Initiativ blev tredje största parti i Simrishamn och är också vågmästare. Nu tar man sin chans och kräver att ett "genuskommunalråd" på heltid tillsätts i kommunen för att kunna arbeta med "mänskliga rättigheter och jämställdhet", sägs det.

Undertecknad har några tankar och funderingar:
  • Skall inte alla politiker i all kommunal verksamhet, i såväl styrelser som nämnder, arbeta med dessa frågor i sina ordinarie verksamheter? Det torde nämligen det som skulle krävas allt mer, att det är frågor som politikerna ständigt arbetar med i sina verksamheter de ansvarar för och inte överlåter det åt en person som i detta fall blir ett utomstående "genuskommunalråd" som blir utanför all annan verksamhet men som skall på något sätt ha koll på jämställdheten i alla verksamheten utöver de ansvariga kommunpolitikerna. 
  • Vad händer med kommunernas ekonomi om alla diverse små enfrågepartier börjar kräva heltidsarvoderade kommunalrådsposter för just sina poster? Piratpartiet - ett integritetskommunalråd, Nationaldemokraterna ett invandringskommunalråd och Feministiskt Initiativ ett genuskommunalråd? Det blir sannerligen dyrt för den kommun som har många sådana partier...Väl att Piratpartiet och Nationaldemokraterna inte har börjat med sådana krav.
Gudrun Schyman visar sin rätta sida. Något ekonomiskt ansvarstagande är hon inte beredd att ta.

Dagen, Kvällsposten och Ystads Allehanda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar