lördag 9 oktober 2010

Björklund säger ifrån mot överdriven politisk korrekthet

Skolverket fick på nöten. Skolverket verkar blint vilja strunta i att kristendomen har en stor betydelse för svensk historia och kultur och att det därför är ganska givet att kristendomen skall ha en särställning i religionsundervisningen. Skolverket ville att alla världsreligionerna skulle behandlas lika mycket i den nya kursplanen men utbildningsdepartementet skrev om kursplanen så att syftet mer blir att "ge kunskap om och förståelse för hur kristna traditioner har påverkat det svenska samhället och dess värderingar".

Jan Björklund (FP) säger det bra:
- "Det är självklart att elever ska studera alla världsreligionerna, men det är lika självklart att kristendomen i svensk skola fortsatt ska ha en särställning. Det har varit den totalt dominerande religionen i vårt land, och påverkat vårt levnadssätt på ett helt annat sätt än till exempel hinduismen"

Medan Lars Ohly (V) som vanligt är långt ifrån verkligheten och säger lite arrogant:
- "Jag tror att det handlar om ett köpslående där Kristdemokraterna har fått igenom det här, som inte kostar några pengar."

En del har inget sinne för historia och kultur. En eloge måste ges till Björklund som vågar säga ifrån den här gången mot överdriven politisk korrekthet.

SvDAftonbladetDagen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar