fredag 22 oktober 2010

Hägglund försöker liberalera sitt parti i familjepolitiken

Där ser man. Nu vill Göran Hägglund, socialminister och partiledare för KD, liberalisera sitt parti i familjepolitiken. Hägglund vill avskaffa vårdnadsbidraget och även göra så att partiet inte förknippas med en syn på att vilja värna om kärnfamiljen.

Vårdnadsbidraget har varit en huvudfråga och vallöfte förra valet för KD. I praktiken genomfördes vårdnadsbidraget för att tillgodose KD. Nu vill man helt ändra färdriktning och vända kappan efter vinden till förmån för landets liberalisering. Reinfeldt är nog glad för Hägglunds vilja att avkristna partiet samt dämpa partiets konservativa profil. Men tycker verkligen de kristdemokratiska väljarna om det?

Undertecknads gissning är att det blir ett magplask för KD där de konservativa väljarna överväger att lämna partiet samt att försöket att nå liberala väljare misslyckas. Det finns idag gott om partier som slåss om liberala väljare. Framförallt Centerpartiet och Folkpartiet, men även Moderaterna till stora delar nuförtiden liksom Miljöpartiet som försöker attrahera vänsterliberaler. Någon plats för ett till liberalt parti finns knappast.

SvD

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar